Team

Het bedrijf Kamphorst Agrofonds wordt sinds de oprichting door Sebastian Kamphorst en zijn team bestuurd. Hierbij speelt een combinatie van continuïteit en expertise een belangrijke rol om ook in de volgende jaren onze doelen te bereiken. Het complete management team bestaat uit de directie, de raad van commissarissen, en het management kantoor in Roemenië.
De Kamphorst Agrofondsen zijn bijzonder trots op het team. Alleen mensen maken het verschil, en alleen sterke teams kunnen onze leefomgeving verbeteren. Wij streven naar een zich onderscheidend bedrijf en de ontwikkeling van een netwerk van partners voor de duurzame landbouw in Roemenië en Europa.

Sebastian Kamphorst

Directeur Nederland

Sebastian Kamphorst was na afronden van zijn studie in economie en bedrijfskunde enkele jaren bezig als zelfstandig emigratiebegeleider en heeft vooral grote bedrijven in Oost-Duitsland herstructureerd. Sinds 2007 is hij begonnen projecten in de landbouw en voedselsector te ontwikkelen door opzetten van heel gespecialiseerde Agrofondsen.

Waarom Sebastian meewerkt? “Gezamenlijk investeren betekend meer kracht, meer expertise, meer flexibiliteit en uiteindelijk meer rendement door het spreiden van verantwoording en risico.”

Eldert van der Spek

Directeur Nederland

Eldert van der Spek is na een aantal jaar in de tuinbouw werkzaam te zijn geweest gestart bij een accountantskantoor waar hij de studies bedrijfseconomie en bedrijfskunde is doorgegroeid naar bedrijfsadviseur, waar hij nog steeds parttime werkt. 2018 participant geworden, in 2019 toegetreden tot het bestuur en vanaf 2020 mede bestuur van het fonds.

Waarom Eldert meewerkt? “Grond wordt niet ‘bijgemaakt’ en is een veilige belegging en door het samen te doen maken we gebruik van ieders kracht en de ‘ bijvangst’ is een nieuwe netwerk waaruit regelmatig ondernemerskansen voor meerdere partijen geeft”

Gerben de Boer

Raad van Commissarissen

Gerben de Boer is vanaf de oprichting in 2010 al deelnemer van het Kamhorst Agrofonds. In 2014 is hij in het bestuur gekomen. Gerben is van beroep een melkveehouder in Friesland en runt een bedrijf met zijn beide zoons.

Waarom Gerben meewerkt? “Dit fonds werd in 2010 opgericht om in goede gronden te investeren en heeft zich in al die jaren bewezen een waardevaste investering met een goed rendement te zijn.”

Harrie Faassen

Raad van Commissarissen

Harrie Faassen is 10 jaar geleden deelnemer geworden van het Kamphorst Agrofonds 2 na in contact te zijn gekomen op een infoavond 2012. Harrie boert al 38 jaar op een akkerbouwbedrijf met diversen gewassen in Flevoland. Grond is daarvoor een heel belangrijk bedrijfsmiddel waardoor de interesse ontstond om elders in de wereld te kijken voor investeringsmogelijkheden. Harrie was sinds oprichting betrokken als bestuurder van het Agrofonds 2.

Waarom Harrie nog steeds meedoet? “Grond is een veilige belegging, het is een stukje ruimte op de wereld. Het avontuur sprak mij ook aan, en ook heel belangrijk is de betrouwbaarheid van het team in Roemenië.

Peter Coppens

Raad van Commissarissen

Peter Coppens was vanuit zin beroepsuitoefening van agrofiscalist betrokken bij de opzet van (het eerste) Kamphorst Agrofonds in 2010. Nadien is hij ook deelnemer geworden in (het tweede) Kamphorst Agrofonds en als bestuurslid daarbij betrokken. Peter heeft gedurende meerdere jaren emigrerende Nederlandse agrariërs begeleid op fiscaal gebied en is daarbij onder meer tot de overtuiging gekomen dat er in Oost-Europa nog een groot deel van de daar beschikbare landbouwgrond niet, of in elk geval niet optimaal benut.

Waarom Peter mee doet? “Hoe mooi zou het zijn als Roemenië weer ‘de graanschuur van Europa’ zou kunnen worden, wat Roemenië ooit al eens is geweest.”

Kees Braakman

Raad van Commissarissen

Kees Braakman startte op jonge leeftijd als bloembollen-kweker. Door gebrek aan opvolging heeft hij in 2016 zijn bedrijf verkocht. Nu is hij werkzaam als zelfstandige in dezelfde branche. Kees heeft een brede interesse in duurzame energie en investeringen en kijkt graag over grenzen heen. Sinds 2020 is hij deelnemer in het Kamphorst Agrofonds.

Waarom Kees meewerkt? “Het project heeft goede rendement kansen. Daarbij is het management open en transparant. Dit samen maakt het een veilige investering in grond.”

Raluca Otel

Directeur Roemenië

Raluca Otel was de eerste medewerker van ons team in Roemenië. Tijdens haar eerste werkweek in augustus 2011 hebben wij de eerste grondtransactie bij een notaris beschreven. Raluca heeft een opleiding in bedrijfskunde gevolgd en is binnen het bedrijf doorgegroeid tot directrice van onze Roemeense entiteiten.

Waarom Raluca meewerkt? “Elke dag is anders, elke verkoper is anders, ik hou van uitdagingen, en die zijn er meer dan voldoende in deze sector. En met het Agrofonds hebben wij de mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van de landbouwsector Roemenië.”

Eduard Cut

Sourcing Manager

Eduard Cut is geregistreerde landmeter. Hij heeft ervoor gekozen om voor ons Agrofonds te werken, eerst als projectleider en nu als verantwoordelijke regiomanager. Inmiddels werkt hij zeven jaar voor het Agrofonds. Verkopers en ambtenaren waarderen zijn rustige en nauwkeurige werkwijze.

Waarom Eduard kiest om voor het Agrofonds aan de slag te gaan? “De Roemeense landbouwsector heeft enorme kansen, maar mist nog een deel ontwikkeling. Hier kan ik een bijdrage leveren. De gesprekken met onze pachters geven veel inspiratie over ondernemerschap: niet alles is makkelijk maar als je maar hard genoeg trekt, dan levert het uiteindelijk ook succes. Dit motiveert mij.”