Maatschappelijk verantwoord investeren

De belangstelling voor duurzame en verantwoorde investeringen is de afgelopen twee decennia sterk toegenomen waardoor er een grotere focus is ontstaan op maatschappelijk verantwoord investeren. Bent u geïnteresseerd en wilt u investeren in landbouwgrond? Neem contact op met Kamphorst Agrofondsen voor meer informatie.

U kunt ook een prospectus aanvragen.

Contact opnemen eldert@agrofondsen.com (+31) 6 20 01 01 71

Wat zijn de voordelen van investeren in landbouwgrond met Kamphorst Agrofondsen?

  • Al ruim 12 jaar een aantrekkelijk en stabiel rendement
  • Gemeenschappelijk investeren met Nederlandse agrarische ondernemers
  • Jaarlijkse trip naar de landbouwgronden in Roemenië
  • Inspraak als investeerder
  • Korte communicatielijnen
  • Certificaten zijn vrij verhandelbaar

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een term waarmee de inspanningen van een bedrijf worden aangeduid om op een of andere manier een positieve bijdrage aan de samenleving te leveren. Er bestaat geen standaard model voor maatschappelijk verantwoord ondernemen omdat het vaak geworteld is in de unieke missie van een bedrijf. Over het algemeen betekent MVO echter dat de organisatie rekening houdt met de effecten van haar activiteiten op zowel het milieu als op de menselijke aspecten binnen en buiten de organisatie. Dit wordt ook wel omschreven als rekening houden met ‘planet’ en ‘people’.

 
 
 
 
Concreet betekent dit dat een organisatie zich inzet voor competentie ontwikkelingen, duurzame klantenrelaties te bouwen, duurzaam aan te kopen en maatschappelijke projecten te steunen. Deze extra inzet kan echter naast de sociale en ecologische impact ook financiële voordelen met zich meebrengen door o.a. betere klantloyaliteit, verbeterde werknemer inzet, betere zakenrelaties en een hogere prijs voor producten.

Contact opnemen

Transparantie

Doordat er vaak beperkte bruikbare gegevens beschikbaar zijn kan het voor beleggers lastig zijn om de totale zakelijke en sociale waarde van een investering te bepalen. Daarom proberen wij als Kamphorst Agrofondsen zo transparant mogelijk te zijn over zowel ons financieel rendement als over onze inzet voor sociale en milieuvoordelen.

 

Onze betrokkenheid

Wij zijn actief betrokken bij het omzetten van de aangekochte gronden naar gecertificeerde biologische gronden. Daarnaast begeleiden wij de lokale boeren op weg naar volledig biologische landbouw. Naast het feit dat dit financiële waarde toevoegt aan het land, helpt dit de boeren om meer geld te vragen voor hun gewassen en is de biologische landbouw goed voor de gezondheid van zowel het milieu als van de boer.

Investeren met gezond rendement

In de wereld van vandaag waarin de bezorgdheid over schaarste en ongelijkheid steeds groter wordt, willen veel beleggers naast zakelijk rendement ook sociaal rendement genereren – “doing well by doing good”. Hierdoor wordt impact investing steeds populairder: het investeren in ondernemingen of projected waarvan wordt verwacht dat ze niet alleen winst opleveren, maar ook sociale en milieu voordelen met zich meebrengen. Het is echter lastig om de totale winst van deze duurzame investeringen te berekenen. De zakenwereld heeft namelijk verscheidene instrumenten om de financiële opbrengsten van een investering te bepalen, maar er zijn geen instrumenten voor het bepalen van de sociale en milieuvoordelen in eurotermen. Hierdoor is het totale rendement van maatschappelijk verantwoorde investeringen vaak hoger dan het pure financiële rendement.

Neem contact op met Kamphorst Agrofondsen

Wilt u meer weten hoe maatschappelijk verantwoord ondernemen kan bijdragen aan investeringen met een gezond rendement? Wilt u Investeren in landbouwgrond als veilige en waardevolle belegging? Of wilt u investeren in landbouwgrond in Roemenië? Bij Kamphorst Agrofondsen kunt u terecht!

Neem gerust contact met ons op door te bellen naar het telefoonnummer (+31) 6 20 01 01 71 of door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

eldert@agrofondsen.com (+31) 6 20 01 01 71

Direct contact opnemen

"*" indicates required fields

Naam*
Adres*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.