Investeringsstrategie

Bent u geïnteresseerd in de investeringsstrategie? Wat weet u al van de uitdagingen en belangenconflicten tussen grondeigenaren en pachters in de landbouwsector? We belichten de een innovatieve strategie van Kamphorst Agrofondsen om duurzame landbouw in Oost-Europa te ontwikkelen en tegelijkertijd een optimaal rendement te behalen met de verpachte landbouwgrond.

We geven investeerders de gelegenheid te investeren in twee dynamische markten: landbouwgrond en biologische producten.

Meer weten over investeren in landbouwgrond in Roemenië? Vraag meer informatie aan bij Kamphorst Agrofondsen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen eldert@agrofondsen.com (+31) 6 20 01 01 71

Wat zijn de voordelen van investeren in Roemenië met Kamphorst Agrofondsen?

  • Al ruim 12 jaar een aantrekkelijk en stabiel rendement
  • Gemeenschappelijk investeren met Nederlandse agrarische ondernemers
  • Jaarlijkse trip naar de landbouwgronden in Roemenië
  • Inspraak als investeerder
  • Korte communicatielijnen
  • Certificaten zijn vrij verhandelbaar

Landbouwgrond: waardevast en veilig beleggingsobject

Landbouwgrond is bij een juiste exploitatie niet onderhevig aan slijtage en verwoesting. Landbouwgrond is het enige beleggingsobject dat niet vermenigvuldigd kan worden. Daarom is landbouwgrond waardevast en wordt in het algemeen als een veilige belegging gezien. Toch wordt de landbouwgrond over het algemeen verpacht in de staat waar het zich op dat moment in bevindt. De pachtlooptijden zijn bovendien kort: tussen de één en vijf jaar. Dit systeem zorgt voor tegengestelde belangen tussen grondeigenaren en pachters.

Tegengestelde belangen tussen grondeigenaren en pachters

Het pachtsysteem zorgt voor tegengestelde belangen tussen grondeigenaren en pachters. De pachter maakt tijdens de korte looptijd intensief gebruik van de opbrengstmogelijkheden van de landbouwgrond, waardoor deze veel voedingsstoffen (mineralen) verliest. De grondeigenaar heeft juist belang bij duurzame bewerking en verbetering van de grond. Afspraken over de conditie van de grond bij pachtovername of pachtteruggave worden vooraf niet gemaakt. Dit kan leiden tot onduidelijkheid en onenigheid.

Investeringsstrategie kamphorst agrofondsen

Duurzame landbouw door innovatieve strategie

Kamphorst Agrofondsen investeren actief in een optimale bodemvruchtbaarheid en analyseren doorlopend of er verbetering nodig is. De ‘premium’ landbouwgrond die op deze manier ontstaat, geven wij onze pachters in gebruik, samen met alle gegevens (Big Data) die wij door de jaren heen hebben verzameld over bijvoorbeeld het klimaat en het voormalig gebruik van de grond. Vele akkers worden bovendien ecologisch gecertificeerd. Door te kiezen voor deze innovatieve strategie voor de gespecialiseerde landbouw in Oost-Europa, zorgen wij niet alleen voor een optimaal rendement, maar helpen wij ook mee om de duurzame landbouw in Roemenië verder te ontwikkelen.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in investeren in twee dynamische markten en wilt u graag meer weten of een prospectus aanvragen? Schroom niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. U kunt met al uw vragen bij ons terecht. Neem contact op via de e-mail en via het contactformulier op de website.

eldert@agrofondsen.com (+31) 6 20 01 01 71

Direct contact opnemen

"*" indicates required fields

Naam*
Adres*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.