Investeren in landbouwgrond in Roemenië

Wilt u investeren in landbouwgrond in Roemenië? Met het Kamphorst Agrofonds maken wij het mogelijk voor investeerders om gezamenlijke investeringen te maken in landbouwgrond in Roemenië. Hierbij kopen wij stukken landbouwgrond op om deze vervolgens tot premium (duurzame) landbouwgrond te verwerken en te verpachten aan lokale boeren.

Meer weten over investeren in landbouwgrond in Roemenië? Vraag meer informatie aan bij Kamphorst Agrofondsen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen eldert@agrofondsen.com (+31) 6 20 01 01 71

Wat zijn de voordelen van investeren in Roemenië met Kamphorst Agrofondsen?

  • Al ruim 12 jaar een aantrekkelijk en stabiel rendement
  • Gemeenschappelijk investeren met Nederlandse agrarische ondernemers
  • Jaarlijkse trip naar de landbouwgronden in Roemenië
  • Inspraak als investeerder
  • Korte communicatielijnen
  • Participaties zijn vrij verhandelbaar

Roemenië als opkomende markt voor agrarische investeringen

Roemenië heeft vruchtbare landbouwgrond, een gunstig klimaat en relatief lage arbeidskosten, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor agrarische investeringen. Bovendien heeft het land een strategische ligging in Europa en profiteert het van EU-subsidies voor landbouwprojecten. Investeren in landbouwgrond in Roemenië biedt mogelijkheden voor zowel lokale als internationale investeerders die willen profiteren van de groeiende wereldwijde vraag naar voedsel en landbouwproducten.

Investeren in Roemenië: De weg naar zakelijk succes

Roemenië biedt geweldige investeringsmogelijkheden voor ondernemers die op zoek zijn naar groei. Met een strategische ligging en een goed opgeleide beroepsbevolking, heeft het land de aandacht getrokken van vele buitenlandse investeerders. Ontdek de mogelijkheden die Roemenië te bieden heeft en leer de weg naar zakelijk succes kennen. Neem contact op met Kamphorst Agrofondsen wanneer u vragen heeft over investeren in Roemenië.

Investeren in duurzame landbouwgrond Roemenië

Wilt u ook investeren in duurzame landbouwgrond in Roemenië? Dat kan! Investeren in duurzame grond biedt voordelen voor zowel investeerders als het milieu. Door gebruik te maken van milieuvriendelijke methoden, zoals biologische landbouw, kunnen investeerders hun opbrengsten verhogen en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk verkleinen. Duurzame landbouw draagt ook bij aan het behoud van biodiversiteit en het verminderen van klimaatverandering.

Vier redenen waarom investeren in landbouwgrond in Roemenië aantrekkelijk is

1. Beschikbaarheid van grond

Met 9,4 miljoen hectare aan landbouwgrond is Roemenië een van Europa’s grootste landbouwgebieden. Ter vergelijking, in Nederland wordt ongeveer 2.2 miljoen hectare van het landoppervlak gebruikt als landbouwgrond. Deze grote hoeveelheid aan landbouwgrond in Roemenië zou niet zo interessant zijn als er niks beschikbaar was. Maar voorlopig zijn er in Roemenië vaak genoeg mogelijkheden om stukken grond op te kopen. Dit is een groot verschil ten opzichte van Nederland, waar landbouwgrond vaak van generatie tot generatie wordt overgegeven en vrijwel nooit te koop staat.

2. Eersteklas kwaliteit landbouwgrond

Naast het feit dat landbouwgrond in Roemenië nog erg goedkoop is voor Europese begrippen, is de bodemkwaliteit van de landbouwgrond ook erg goed. Over het algemeen zitten er veel organische stoffen in de grond, en daarmee is de kwaliteit vergelijkbaar met Nederland. Het landschap in Roemenië is gevarieerd en bestaat uit een groot aantal grondsoorten. De landbouwgrond met hoge bodemscores is vooral te vinden in het zuiden en het westen van Roemenië. Daarom focussen wij ons vooral op de grond in het westen van Roemenië.

3. Gunstig klimaat

Roemenië heeft een typisch gematigd landklimaat met hete zomers, kille winters, een korte lente en een langere milde herfst. Het klimaat is gunstig voor landbouw, veeteelt en tuinbouw. De grond is erg vruchtbaar.

Dit vertaalt zich dan ook in de prijs, waardoor landbouwgrond in Roemenië nog steeds erg goedkoop is ten opzichte van de rest van Europa. Zo ligt de prijs van een hectare goede landbouwgrond in Roemenië rond de € 7.500,- tot € 9.500,-, terwijl een hectare goede landbouwgrond in Nederland meer dan € 100.000,- kan kosten. Er wordt echter verwacht dat de landbouwgrond in Roemenië snel in waarde zal stijgen.

4. Juridische zekerheid

Doordat Roemenië een volwaardig lid is van de EU, biedt het land investeerders een hoge mate van juridische stabiliteit. Zo wordt de eigendomsstructuur van de landbouwgrond volledig gereguleerd en gewaarborgd door de aanwezigheid van kadasters en nauwkeurige landmetingen. Verder zorgt het EU-lidmaatschap ervoor dat de regelgeving over de landbouw in Roemenië volgens EU-standaarden loopt en daardoor vergelijkbaar is met de rest van Europa. Bovendien kan er binnen Roemenië ook aanspraak gemaakt worden op Europese landbouwsubsidies.

Vragen over investeren in landbouwgrond in Roemenië?

Wilt u meer weten over investeren in grond in Roemenië? Neem dan contact op met Kamphorst Agrofondsen. Wij geven u graag meer informatie en beantwoorden uw vragen. U kunt contact opnemen via e-mail en via het contactformulier op de website.

eldert@agrofondsen.com (+31) 6 20 01 01 71

Direct contact opnemen

"*" indicates required fields

Naam*
Adres*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.