Investeren in landbouwgrond: een veilige en waardevaste belegging

Investeren in landbouwgrond wordt steeds populairder. Mede door de lage spaarrentes en de stijgende inflatie zijn steeds meer particulieren op zoek naar veilige waardevaste beleggingen. Beleggen in landbouwgrond is wat dat betreft een verstandige keuze. Naarmate de tijd vordert, wordt het namelijk steeds duidelijker dat landbouwgrond een aanzienlijke waarde heeft die in de toekomst alleen nog maar zal toenemen. Zelfs in tijden van economische onzekerheid, zoals de coronacrisis, presteert de landbouw beter dan andere beleggingscategorieën.

Meer weten over investeren in landbouwgrond? Neem vrijblijvend contact op met Kamphorst Agrofondsen. U kunt ook een prospectus aanvragen.

Contact opnemen eldert@agrofondsen.com (+31) 6 20 01 01 71

Wat zijn de voordelen van investeren in landbouwgrond met Kamphorst Agrofondsen?

 • Al ruim 12 jaar een aantrekkelijk en stabiel rendement
 • Gemeenschappelijk investeren met Nederlandse agrarische ondernemers
 • Jaarlijkse trip naar de landbouwgronden in Roemenië
 • Inspraak als investeerder
 • Korte communicatielijnen
 • Certificaten zijn vrij verhandelbaar

Waarom investeren in landbouwgrond?

De lage volatiliteit van beleggen in agrarische grond

Investeringen kunnen enorm volatiel zijn. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de aandelenmarkt, waar de waarde van een investering per dag enorm kan verschillen. Zelfs de waarde van vastgoed kan enorm schommelen in tijden van economische onzekerheid. Door de sterk verbonden wereldeconomie kan één enkele gebeurtenis in Europa of elders in de wereld dramatische schommelingen veroorzaken in de waarde van:

 • Beleggingsfondsen
 • Aandelen
 • Onroerend goed
 • Cryptocurrency’s
 • Andere waardepapieren

Het risico-rendementprofiel van landbouwgrond als belegging

Er is echter één investering die stabiel blijft en een constantheid biedt tijdens de schijnbaar onvermijdelijke marktvolatiliteit: landbouwgrond als belegging. Landbouwgrond heeft namelijk een asymmetrisch risico-rendementprofiel. Dit risico-rendementprofiel geeft aan hoe de verhouding is tussen het rendement en het risico van een investering. Een asymmetrisch risico-rendementprofiel betekent hier dat het rendement van een investering in landbouwgrond niet direct afhankelijk is van het risico dat genomen wordt. Hierdoor is landbouwgrond kopen als belegging een stuk minder gevoelig voor waardeschommelingen dan een investering op de beurs.

Factoren voor de waardevastheid van landbouwgrond

Hoe het ook gaat met de globale en lokale economie, mensen zullen altijd moeten eten. De voedingsproducten die worden geconsumeerd worden verbouwd op de boerderijen, waardoor er een constante behoefte is aan landbouwgrond. Dit betekent dat investeren in landbouwgrond een van de veiligste is om uw geld te beleggen.

Een andere belangrijke factor voor de waardevastheid van landbouwgrond is het feit dat de fysieke grond die bestemd is voor landbouw van nature beperkt is, en zelfs af kan nemen door bebouwing en klimaatverandering. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar landbouwgrond door, onder andere, de groei van de wereldbevolking en de stijgende consumptie van dierlijke proteïne. Dit element van schaarste maakt dat de beschikbare landbouwgrond steeds waardevoller wordt naarmate de natuurlijke grondstoffen van onze planeet afnemen en de vraag naar voedingsstoffen toe blijft nemen. Hierdoor kan een investering in landbouwgrond dus worden gezien als een veilige en waardevaste belegging.

Lage volaliteit bij landbouwgrond in Roemenië

De van nature lage volatiliteit is heel belangrijk in het huidige tijdperk, dat wordt gekenmerkt door een onzekere economie en samenleving als geheel. Zo heeft een wereldwijde portefeuille met landbouwgrond de afgelopen 20 jaar geen enkel jaar gehad met een negatief rendement, zelfs niet tijdens de grote recessie van 2008.

Meer weten over beleggen in landbouwgrond?

Bent u geïnteresseerd in het investeren in biologische landbouwgrond in Roemenië, of heeft u wellicht vragen voor ons? U kunt altijd een afspraak met ons maken om langs te komen om de mogelijkheden te bespreken. Contact opnemen kan via e-mail of via het contactformulier op de website.

eldert@agrofondsen.com (+31) 6 20 01 01 71

Direct contact opnemen

"*" indicates required fields

Naam*
Adres*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.