Investeren in groene projecten

Wilt u investeren in groene projecten? Kom dan in contact met Kamphorst Agrofondsen. Wij hebben duurzame landbouwprojecten lopen in Roemenië waar we gezamenlijk met Nederlandse agrarische ondernemers investeren in landbouwgrond. We verwerken stukken landbouwgrond tot premium duurzame landbouwgronden en verpachten deze aan lokale boeren. Hiermee willen we laten zien dat duurzame landbouw op schaal mogelijk is in Oost-Europa.

Op zoek naar een ‘groen project’ waar u in kunt investeren? Lees dan verder over onze duurzame landbouwprojecten in Roemenië. Of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. U kunt ook direct een prospectus aanvragen.

Contact opnemen eldert@agrofondsen.com (+31) 6 20 01 01 71

Wat zijn de voordelen van investeren in groene projecten met Kamphorst Agrofondsen?

  • Aantrekkelijk en stabiel rendement
  • Gemeenschappelijk investeren met Nederlandse agrarische ondernemers
  • Certificaten zijn vrij verhandelbaar
  • Inspraak als investeerder
  • Korte communicatielijnen
  • Jaarlijkse trip naar de landbouwgronden in Roemenië

Wat zijn groene projecten?

Groene projecten zijn projecten die te maken hebben met duurzaamheid. Investeren in groene beleggingen als Kamphorst Agrofonds biedt investeerders de mogelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Steeds meer beleggers kiezen er bewust voor om te investeren in groene projecten om zo een bijdrage te leveren aan het welzijn van mens, milieu en maatschappij. Bovendien is het een prettig vooruitzicht dat het financieel rendement oplevert.

Kamphorst Agrofondsen streeft ernaar om investeerders goede rendementen te bieden met landbeheermethodes die recht doen aan de belangen van investeerders, het milieu, bedrijfsleiders, consumenten, de leefgemeenschappen in Roemenië en toekomstige generaties.

Duurzaame landbouw

Vele stukken landbouwgrond in Roemenië hebben lange tijd braak gelegen of zijn kleinschalig bewerkt zonder gebruik van moderne machines en technieken. Wat wij doen is deze landbouwgronden onderzoeken op bodemvruchtbaarheid en productiviteit van de grond. Wij streven ernaar om onze landbouwgronden op ecologische wijze te bewerken, bijvoorbeeld door het verhogen van het organisch stofgehalte. Door lokale boeren te introduceren met nieuwe technieken, gewassen en kennis willen wij de bodemkwaliteit weer op peil brengen.

Uiteindelijk ontstaat zo premium landbouwgrond, bestaande uit een gezonde bodem met voldoende voedingsstoffen. Startklaar om te zaaien en later te oogsten.

Waarom investeren in groene beleggingen?

Landbouwgrond heeft een asymmetrisch risico-rendementprofiel. Dit houdt in dat het rendement van een investering in duurzame landbouwgrond niet direct afhankelijk is van het risico dat genomen wordt. Kortom, landbouwgrond is een veilige en waardevaste belegging. Het is een investering die stabiel blijft, constantheid biedt en een lage volatiliteit heeft. Bovendien zal de waarde van landbouwgrond alleen maar toenemen met de tijd. Deze waardevastheid heeft te maken met de constante behoefte aan landbouwgrond door de groei van de wereldbevolking en de afname van aanbod door bebouwing en klimaatverandering. Investeren in landbouwgrond in Roemenië is veilig.

Neem contact op voor meer informatie

Meer weten over hoe u kunt investeren in groene projecten als het Kamphorst Agrofonds? U kunt informatie aanvragen via het contactformulier op de website. Bellen of mailen mag natuurlijk ook. Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken.

eldert@agrofondsen.com (+31) 6 20 01 01 71

Direct contact opnemen

"*" indicates required fields

Naam*
Adres*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.