Investeren in de verduurzaming van landbouwgrond in Roemenië

Waarom investeren wij in de ontwikkeling van premium gronden?

De ontwikkeling van biologisch gecertificeerde gronden is onderdeel van onze ecologische pijler. Daarnaast kent de ontwikkeling van premium gronden ook een sterk economisch voordeel. Zodra een perceel is ontwikkeld tot een premium grond, kunnen wij meer pacht per hectare vragen. Premium gronden kunnen namelijk grootschalig biologisch bewerkt worden en de potentie van de opbrengst wordt geoptimaliseerd door de beschikbaarheid van voldoende voedingsstoffen in een gezonde bodem. Hier hebben zowel de aandeelhouders als de pachter profijt van.

Op het moment dat het fonds de gronden wil verkopen, is het een voordeel wanneer het een stuk premium grond betreft. Vele stukken grond in Roemenië zijn voor een langere tijd niet in cultuur gebracht, andere stukken grond zijn kleinschalig bewerkt zonder moderne machines. Met de ontwikkeling van premium gronden maken wij ze startklaar voor de landbouw. Daarom zullen premium gronden meer opleveren dan gewone landbouwgrond.

Eigenschappen premium gronden

  • Ingemeten en kadastraal geregistreerd
  • In cultuur gebracht
  • Percelen boven de 10 Ha
  • Voedingswaarden op pijl gebracht (Ph, stickstof, etc.)
  • Bodemverdichtingen opgelost
  • Biologisch gecertificeerd

Wie zijn er betrokken bij de ontwikkeling van de premium gronden?

Na het succesvol aankopen, inmeten en kadastraal registreren van stukken landbouwgrond begint het team in Roemenië met het ontwikkelen van premium gronden. Door de grote betrokkenheid van onze investeerders, voornamelijk ondernemers uit de agrarische wereld, ontvangen wij vaak adviezen hoe wij de gronden nog beter kunnen ontwikkelen. Tijdens de studiereizen naar Roemenië is de ontwikkeling van de gronden erg goed merkbaar.

Vragen over investeren in landbouwgrond in Roemenië?

Kamphorst Agrofondsen is een Nederlands bedrijf gevestigd in Wageningen. U kunt altijd een afspraak maken om langs te komen of contact met ons opnemen.